Autor: Informer.rs

12.11.2023.

12:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šiptar odlepio zbog Izraelaca: Otkud oni ovde, nije rat, ovo je fudbal?

Fudbaler Majorke je posle dolaska na aerodrom u Prištini bio šokiran, kaže da su ga proveravali Izraelci, što mu se nije dopalo.

- Izraelska policija nas proverava na aerodromu u Prištini. Ovo je veoma čudno, ovakve stvari se nikada nisu dešavale. Ništa od ovoga nije bilo kada su Rumunija i Crna Gora dolazile. Ovo nije rat, ovo je fudbal. Iskreno, ovo je skandal. Pre svega, šta uopšte oni rade u našoj domovini? - pita se Murići.

Fudbaler lažne države kaže da je protiv politike u sportu.

- Ne razumem zašto su Izraelci toliko zabrinuti, došli smo ovde da igramo fudbal. Ne interesuje me jesu li pod pritiskom, neverovatno je da je izraelska policija došla ovde da nas proverava, posebno na aerodromu u Prištini. Mi smo ovde zbog sporta, ne rata ili politike. Ja sam protiv politike u sportu, ali nažalost, ovakve stvari se dešavaju

U grupi I trenutno Izrael zauzima treće mesto sa 11 bodova iz šest utakmica, dok je tzv. Kosovo poziciju ispod sa sedam bodova iz isto toliko odigranih mečeva.

Izrael i lažna država igraju odloženi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koji je prvobitno trebalo da se odigra 15. oktobra, ali to nije bilo moguće zbog početka rata u Izraelu i Pojasu Gaze.