Autor: Informer.rs

13.11.2023.

16:16

Foto: EPAImages

Sport

Cirkus u grupi Srbije - Bugari izazvali haos u UEFA! Utakmica protiv Mađara pod znakom pitanja...

Nevolja nikada ne ide sama... Na svojoj koži srpsku poslovicu uskoro bi mogli da osete Bugari budući da je situacija u tamošnjem Fudbalskom savezu - katastrofalna! Mnogi su pomislili da će teranje Mladena Krstajića sa mesta selektora doneti boljitak, ali nije, naprotiv, iz dana u dan problema je sve više, a kako prenose bugarski mediji meč protiv Mađarske koji je zakazan za 16. novembar mogao bi da bude otkazan. 

Razlog - Fudbalski savez Bugarske tražio je od UEFA da meč ne bude odigran u Sofiji nego u Plovdivu. Iz UEFA stigla je dozvola, ali problem predstavlja rekonstrukcija stadiona u pomenutom gradu. Gradonačelnik Plovdiva odbio je da potpiše saglasnost za održavanje utakmice budući da zbog radova na sanaciji određenih delova stadiona nije bezbedno organizovati meč. 

Informer

 

Sa druge strane, FS Bugarske ne odustaje od namere da se utakmica odigra baš u Plovdivu, a tamošnji mediji prenose da su spremni i da meč nikada ne bude odigran. Ukoliko do toga dođe Mađari bi dobili tri boda za zelenim stolom i izborili plasman na Evropsko prvenstvo. 

Podsećamo, Fudbalski savez Bugarske rešio je da meč protiv Mađara ne bude odigran u Sofiji jer su najavljene demostracije navijača povodom katastrofalnih rezultata reprezentacije. Zbog toga je odlučeno da utakmica bude izmeštena u Plovdiv i da bude odigrana bez prisustva publike!