Autor: Informer.rs

14.11.2023.

13:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj drame! UEFA zapretila, Bugari hitno doneli odluku

Tamošnji savez želeo je meč da preseli u Plovdiv, na stadion "Hristo Botev" koji je u rekonstrukciji i na kojem ne bi bilo gledalaca. Ali, u utorak je definitivno odlučeno da meč bude odigran u glavnom gradu Bugarske, ali bez gledalaca, Savez strahuje zbog nezadovoljnih navijača jer Bugarska nema nijednu pobedu nakon  šest utakmica, osvojila je samo dva boda. Danima trajala tenzija, a bilo je nagađanja da meč neće biti ni odigran. Tako bi sebi napravili problem, jer im UEFA takvu glupost ne bi oprostila, a navodno je i zapretila oštrim kaznama, kako bi što pre doneli odluku. 

Informer

Oglasio se predsednik bugarskog kluba Slavija iz Sofije Venceslav Stefanov i udario po Savezu.

- Za mene je utakmica reprezentacije bez publike nešto neozbiljno. Najbolje bugarske fudbalere mora da podržava publika, a ovo je nepoštovanje i prema Ilianu Ilievu. Bez publike je kao da sam legneš u krevet. Već sam rekao, bugarska reprezentacija bi trebalo da igra u Sofiji. To nije vašarska mečka da je vozite po zemlji. Ako se stigne do sankcija za bugarski fudbal, žalna mu majka Fudbalskog saveza. Ima tamo pametnih ljudi, neko da lupi rukom o sto i da nađe rešenje. A, možete li da zamislite kako je fudbalerima? Okupljaju se, a ne zna se da li će biti meča - rekao je za Sportal.bg.

Informer

Posle meča protiv Mađarske, Bugari će doći u Srbiju da se oproste od borbe za EURO u meču na stadionu Dubočice u Leskovcu (nedelja, 19. novembar). Našem timu  će za plasman biti dovoljan samo bod protiv "otpisanog" protivnika.  Odlukom UEFA, Srbija je kažnjena i na stadionu u Leskovcu neće biti odraslih navijača, već samo dece.