Autor: Informer.rs

15.11.2023.

09:43

Foto: profimedia

Sport

Bomba iz Turske! Legendarni Srbin stiže u Fenebahče na zahtev Džeka i Tadića!

Bomba sa Bosfora! Kako navode turski mediji, fudbalski klub Fenerbahče u narednih nekoliko dana angažovaće legendarnog srpskog fudbalera i trenera Zorana Batu Mirkovića (52), koji će postati član stručnog štaba kod trenera Ismaila Kartala!

Kako se navodi, Mirković će biti zadužen za rad sa igračima sa prostora bivše Jugoslavije, a to su kao što je poznato, kapiten Srbije Dušan Tadić, kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, kao i hrvatski golman Dominik Livaković i slovenački vezista Miha Zajc.

Informer

Informaciju je prvi objavio turski "Fotosport", koji tvrdi da je čitavu priču inicirao Edin Džeko, koji je otišao kod predsednika Alija Koča sa zahtevom da se pojača stručni štab. Legendarni Bosanac to je uradio u dogovoru sa Tadićem, a njihov predlog glasio je da se dovede Zoran Bata Mirković, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši defanzivac i trener Partizana.

Informer

Mirković je bez fudbalskog angažmana od 2019. godine, kada je podneo ostavku na mesto trenera crno-belih. Od tada je maltene u ilegali, pošto se veoma retko oglašava u javnosti.

Vest da će Mirković u Fenerbahče predstavlja veliko iznenađenje, ali donekle je i logična, s obzirom da je nekada sjajni defanzivac igrao za ovaj klub u periodu od 2000. do 2003. godine. Sa tim klubom bio je šampion Turske 2001. godine.

Nedavno se pojavila i informacija da su Tadić i Džeko održali sastanak sa upravom kluba i da su objasnili da je u ekipi sa Bosfora glavni problem komunikacija među igračima, kao i da je potrebno da postoji osoba koja poznaje više jezika. Po svemu sudeći, to će biti Zoran Mirković, koji bi nakon četiri i po godine mogao ponovo da se vrati poslu vezanom za fudbal.