Autor: Informer.rs

15.11.2023.

10:46

Foto: fss

Sport

"Orlovi" spremni za Belgijance! Teren sjajan, ali fudbalere neće niko gledati! (VIDEO)

"Orlovi" igraju večeras protiv Belgijanaca, ali su im misli u Leskovcu, gde ih 19. novembra, protiv Bugarske očekuje najvažniji meč srpskog reprezentativnog fudbala u ovoj godini, ali i jedan od najbitnijih duela u prethodne dve i po decenije.

Direktor „A” reprezentacije Srbije Stevan Stojanović i jedan od pomoćnika selektora Dragana Stojkovića, Bratislav Živković, obišli su stadion „Den Darf” u Luvenu, gde će naša selekcija odigrati prijateljski meč sa jednom od najboljih evropskih selekcija.

Stojanović i Živković su se na licu mesta uverili da je teren u dobrom stanju i da postoje svi neophodni uslovi za odigravanje utakmice, a ujedno su na prepodnevnom sastanku sa UEFA i FS Belgije predvodili delegaciju FS Srbije.

Sada je i zvanično da će se zbog vremenskih neprilika i lošeg stanja terena na stadionu ‘Kralj Boduen’ meč igrati na stadionu ‘Den Derf’ u Luvenu bez prisustva publike. Termin ostaje nepromenjen, a Fudbalski savez Belgije obavestio je navijače da će svaka kupljena ulaznica biti refundirana u narednih mesec dana.

Bez obzira na daleko veći značaj drugog meča, selektor Dragan Stojković ne krije da sa velikim motivom ulaze i u meč sa Belgijom.

Informer

- Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti  veoma interesantna za gledanje - rekao je selektor Dragan Stojković.