Autor: Informer.rs

15.11.2023.

16:20

Foto: REUTERS/Carl Recine

Sport

Hrvati se tresu! Novi udarac za komšije, visi im EURO!

Hrvatska će ići na megdan Letoniji i Jermeniji u kvalifikacijama za kontinentalnu smotru, koja će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

Glavobolju navijačima i stručnom štabu zadaje sve duži spisak povređenih fudbalera.

- Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a posle sinoćnjeg treninga postalo je jasno da neće moći da konkuriše za predstojeće utakmice. On se vratio u svoj klub da bi nastavio sa terapijama. Juranović je propustio prva dva treninga zbog problema sa mišićem, a detaljna dijagnoza je pokazala da se desni bek hrvatske reprezentacije neće oporaviti na vreme za meč u Rigi 18. novembra. On će da nastavi sa terapijama, a ako bude spreman igraće protiv Jermenije 21. novembra u Zagrebu - saopštio je Fudbalski savez Hrvatske.

Informer

Selektor komšija, Zlatko Dalić, neće moći iz istog razloga da računa ni na Bruna Petkovića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Mislava Oršića.

Visi Hrvatima plasman na EURO, jer prvo mesto na tabeli grupe D drži Turska sa 16 bodova, a ova selekcija je već izborila plasman. Vels i Hrvatska imaju po 10 bodova i vodiće veliku borbu do kraja. Jermenija je četvrta sa sedam, a Letonija je poslednja sa samo tri osvojena boda.