Autor: Informer.rs

17.11.2023.

13:42

Foto: profimedia

Sport

Jović već napušta Milan?! Evo koji klub želi da dovede Luku u januaru!

Karijera Luke Jovića (25) je u strmoglavom padu, a ni prelazak iz Fiorentine u Milan letos ništa nije promenio na bolje. Naprotiv, mladi napadač je za "roso-nere" ove sezone odigrao samo sedam utakmica, tačnije 223 minuta, ali nije uspeo ni da postigne gol, niti da upiše asistenciju.

Momak iz Bijeljine već je na meti žestokih kritika, iako ga trener Stefano Pioli uporno brani, jasno je da dosad nije opravdao velika očekivanja. Sada mu spas nude Rusi - tačnije Lokomotiva iz Moskve.

Popularni "železničari" u nekadašnjem prvotimcu Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta i Real Madrida vide idealno pojačanje u ofanzivnom delu tima. On ima ugovor sa italijanskim klubom do 30. juna naredne godine, a trenutno je njegova tržišna vrednost osam miliona evra.

Informer

 

"Lokomotiva planira da bude aktivna u zimskom prelaznom roku, a pojačanja traži u Italiji i zemljama Balkana. Čelnici kluba su već kontaktirali ljude iz Milana i raspitivali se o Joviću, a nakon dobijenih informacija, tražili su malo vremena da razmisle. Pored Srbina, na listi želja je i defanzivac Marin Pongračić iz Lećea", piše ruski portal "Šampionat".

Snažni centarfor je zbog slabe forme u poslednje vreme izgubio i mesto u srpskoj reprezentaciji, tako da mu je minutaža preko potrebna. Pogotovo ukoliko se "orlovi" plasiraju na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačku.

Iako ruski klubovi usled suspenzije UEFA zbog rata sa Ukrajinom, ne igraju u međunarodnim takmičenjima, svakako se radi o jakoj ligi, gde bi i Luka mogao da se vrati na stari nivo. Trener Lokomotive, Mihail Galaktionov, veoma ceni Jovićeve kvalitete i veruje da bi sve strane imale korist od eventualne saradnje.