Autor: Informer.rs

19.11.2023.

16:07

Foto: EPA

Sport

Skandal! Fudbaleri Češke izbačeni iz ekipe zbog pijanstva!

Ekipu Češke sutra očekuje odlučujući meč sa nacionalnim timom Moldavije, a na tom duelu biće bez trojice igrača koji su odstranjeni iz tima.

Ovako radikalnu odluku trener Jaroslav Silavi je doneo zbog pijanke koju su pojedini igrači organizovali tokom izlaska nakon izborenog boda sa Poljskom. Fudbaleri koji su diskvalifikovani iz nacionalnog tima zbog "grubog kršenja pravila" su Vladimir Cufal, Jan Kuhta i Jakub Brabec. 

Prema navodima Fudbalskog saveza Češke, trojica fudbalera, predvođenih igračem Vest Hema Cufalom su, umesto da se povuku u svoje sobe, noć proveli lumpujući u diskoteci u Olmoucu.

Njima je rečeno da spakuju kofere i vrate se svojim klupskim obavezama, što znači da će Cufal put Londona, Kuhta u Prag gde nastupa za Spartu i Brabec koji nosi dres Viktorije Plzenj.

Dodatni skandal ovom događaju dodao je video snimak koji se pojavio na društvenoj mreži "X", na kojem se vidi Cufal kako se, u vidno alkoholisanom stanju, tetura ulicom dok prolaze automobili.

Češki savez je brže bolje reagovao i oprostio se od igrača  saopštenjem.

"Trojica reprezentativaca u subotu veče su grubo prekršila interna pravila reprezentacije. Brabec, Cufal i Kuhta odlukom uprave nacionalnog tima odmah napuštaju naše redove", naveli su u objavi.

Podsećamo, Češka je trenutno druga u grupi E nakon što je vodeća Albanija remizirala sa Moldavijom, ali su "knedličke" još uvek sa dobrom šansom da se plasiraju kao prvoplasirana ekipa.