20.11.2023.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Vlahović: Da bacimo ovu utakmicu! I da nam EP postane navika

Srbija jeste ostvarila cilj koji su sanjale generacije igrača i posle skoro četvrt veka plasirala se na šampionat Starog kontinenta. Utisak je, međutim, pokvarila veoma bleda igra protiv Bugara, stare boljke i greške koje se ponavljaju.


- Svestan sam svega šta mislite u medijima i šta misli narod. Imamo kvalitetnu ekipu i morali smo ranije da rešimo pitanje plasmana na EP. Najvažnije je da smo se plasirali i kao što je kapiten Tadić rekao trebalo bi da nam postane navika da igramo na velikim takmičenjima. Ne treba da budemo samo učesnici EP i SP, nego da budemo ekipa na koju drugi gledaju kao na ozbiljnog protivnika - rekao je Vlahović.


On je jedan detalj istakao kao presudan da Srbija postane, kako je rekao, stalan učesnik velikih takmičenja. 


- Treba nam iskustvo. Ranije je bilo odeš na jedno veliko takmičenje, pa ne odeš na jedno, odeš na jedno pa ne odeš na dva... Mislim da će nam ovo dati kontinuitet, jer smo posle SP otišli na EP. Imamo mladu ekipu, ali treba nam iskustvo. Da znamo kako se igraju neke utakmice, kad treba da se napadne, a kad se zatvoriš... Imamo odlične igrače i odličnog selektora i verujem da će sve to doći na svoje.


Vlahović je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali pre toga Srbija ja primila dva gola za 10 minuta i iz plusa otišla u minus.


- Žao mi je zbog gola, ali bio je ofsajd. Najvažnije je da smo remizirali i da smo sami obezbedili prolaz i sa 2:2 nismo zavisili ni od koga. Što se tiče primljenih golova i kako se to desilo... Ne znam, zagrevao sam se... Pukle su dve kontre, dali su dva gola. Ne znam. Ali, bacio bih ovu utakmicu, bacio bih je u zaborav, važno je da idemo na EP. S druge strane, ponavljam, ne zadovoljavam se samo time što smo otišli u Nemačku, želim da tamo budemo ozbiljan konkurent - podvukao je Vlahović.


O tome kako je Vlahović spasao od redara jednog dečaka koji je uleteo na teren po završetku utakmice pogledajte u videu.