Autor: Informer.rs

20.11.2023.

10:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Šta čeka Srbiju do odlaska na EURO - Piksi nema mnogo vremena, pred "orlovima" jedno okupljanje...

Nakon više od dve decenije čekanja Srbija će biti deo Evropskog prvenstva. Kako su "orlovi" stigli do Nemačke - manje je bitno. Četa Dragana Stojkovića Piksija nije briljirala u kvalifikacijama, u poslednjem kolu je, ruku na srce, jedva izborila "vizu" za kontinentalno takmičenje, ali će sve sve to vrlo brzo zaboraviti kada 2. decembra na programu bude žreb za grupnu fazu, a nacija posle 24 godine sazna rivale za EURO. 

Mesta za optimizam mora da bude, "loženje" je odmah nakon utakmice u Leskovcu počelo, a po uzoru na očekivanja pred Katar, jasno je da se puca na najviši plasman. Ipak, loša vest je da selektor Stojković neće imati mnogo vremena da menja, kombinuje i isprobava budući da je pred "orlovima" samo jedno zvanično okupljanje do odlaska na Evropsko prvenstvo. 

U martu će, od 21. do 26. biti na programu baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. Budući da je Srbija svoje mesto u Nemačkoj već obezbedila, "orlovi" će u dva termina imati priliku da odigraju prijateljske mečeve. Rivali još uvek nisu poznati, ali je jasno da će Savez učiniti sve da se izabranici Dragana Stojkovića Piksija odmere sa najboljima, baš kao pre nekoliko dana protiv Belgije. 

Informer

 

Biće to, zapravo, jedina prilika da Dragan Stojković dodatno uigra reprezentaciju, isproba nove šeme u sastavu Srbije, ali i napravi poslednje rezove kada je spisak putnika za Evropsko prvenstvo u pitanju. Nakon martovskog okupljanja, prvo sledeće biće pred EURO, krajem maja ili početkom juna. 

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je 14. juna, a Srbija će, kao što smo napomenuli, 2. decembra saznati tačan raspored utakmica i što je mnogo važnije rivala. Verovatno će, uoči starta kontinentalnog takmičenja, "orlovi" u sklopu priprema odigrati makar još jednu prijateljsku utakmicu, ali će to biti naknadno objavljeno.