Autor: Informer.rs

20.11.2023.

12:38

Foto: Starsportphoto

Sport

Ako verujete "orlovima", evo vam odlična kvota! Srbija 13. favorit na EP

Da Srbija ima moćan tim - dileme nema, ali tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo "orlovi" nisu na terenu uspeli da pokažu svoj pun potencijal. Ipak, i slaba igra bila je dovoljna za prekid dvodecenijskog posta i plasman na kontinetalno takmičenje. 

Za razliku od Mundijala u Kataru, kada su se navijači nakon pobede nad Portugalom u Lisabonu "ložili", utisak je da će fudbaleri ovoga puta na veliko takmičenje otići bez buke. Ispod radara. Bez uloge favorita, a tako kažu i kladionice. 

Iako do početka Evropskog prvenstva ima bezmalo sedam meseci, bukmejkeri su već izbacili odredili svoje favorite. Ono što nas najviše zanima je Srbija, a kladioničari "orlove" vide kao 13. favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Kvota da će četa Dragana Stojkovića Piksija biti šampion Evrope je 63,57! 

Informer

 

Prema kladioničarima, prvi favorit za novog šampiona Evrope je aktuelni vicešampion - Engleska sa kvotom 4,91. Sledi Francuska sa 5,26, domaćin Nemačka sa 7,46 i Španija sa 8,11. Iznenađujuće "loše" je plasiran Portugal koji je tek peti favorit sa kvotom 9,09. 

Ispred Srbije su još Italija, Belgija, Holandija, Danska, Hrvatska, Austrija i Švajcarska, a zanimljivo da je ispod naše reprezentacije Mađarska iako su nas Mađari "tukli" oba puta u kvalifikacijama. 

Od, za sada kvalifikovanih reprezentacija za Evropsko prvenstvo, najmanje šanse da postane šampion ima Albanija, makar prema kladionicama. Na uloženih 1.000 dinara na Albance možete da zaradite čak 238.000 dinara, budući da je kvota na našeg jugozapadnog komšiju čak 238.