Autor: Informer.rs

20.11.2023.

23:00

Foto: Reuters

Sport

Italija se provukla na EP! "Azuri" izvukli remi protiv Ukrajine, u Nemačku idu i Slovenci!

Fudbalska reprezentacija Italije braniće titulu prvaka Starog kontinenta u Nemačkoj naredne godine!

Uspeli su "azuri" da se, na sebi svojstven način, provuku kroz iglene uši, izvukli su večeras remi protiv Ukrajine (0:0) na neutralnom terenu u Leverkuzenu, što im je obezbedilo drugo mesto u grupi C i vizu za EURO.

Uspeo je selektor Lućano Spaleti da spase što se spasiti može i ostvari cilj. Preuzeo je državni tim u avgustu od Roberta Manćinija, koji je iznenada odlučio da sedne na klupu Saudijske Arabije. Činilo se da će, posle dva poraza od Engleske i remija sa Severnom Makedonijom, selekcija sa Apenina propustiti još jedno veliko takmičenje, nakon što je preskočila Mundijal u Kataru minule zime.

Informer

 

Međutim, uspela je Italija da preživi ove kvalifikacije, završili su ih sa 14 bodova, iza prvoplasiranih Ostrvljana, dok Ukrajinci itekako imaju za čim da žale.

Pokušavali su da savladaju Đanluiđija Donarumu, napadali, igrali hrabro, stezali obruč pogotovo u drugom poluvremenu, ali uzalud. Četvorostruki prvak sveta i dvostruki šampion Evrope još jednom je dokazao da mu nema ravnih kada je reč o defanzivi i čuvanju rezultata.

Razloga za radost večeras su imali i Slovenci. Izabranici Matjaža Keka su na svom terenu savladali Kazahstan sa 2:1 (1:0), pa će sa druge pozicije u grupi H otići na EP.

Informer

 

Mrežu gostiju otključao je Šeško u 41. minutu iz jedanaesterca, da bi Orazov već početkom drugog poluvremena vratio egal.

Ipak, Verbič je u 86. minutu uspeo da savlada golmana Kazahstana, za veliku radost Slovenaca i oko 16.000 navijača na stadionu "Stožice".