Autor: Informer.rs

21.11.2023.

17:11

Foto: EPA EFE

Sport

Neverovatno! Niko ga neće! Legendu engleskog fudbala odbilo 35 klubova?!

Naime, nekada stameni defanzivac je od 2020. godine bez posla, a nakon toga aplicirao je čak 35 puta i svaki put je odbijen.

Kembel je za Arsenal odigrao preko 400 utakmica, bio u timu Arsenala koji je 2004. godine furiozno osvojio titulu bez poraza, te uspeo da postigne gol u finalu Lige šampiona 2006. u porazu od Barselone 2:1.

Živa legenda engleskog fudbala otkrio je za "Atletik" da je od 2020, kada je napustio klupu niželigaša Sautend junajteda, aplicirao za čak 35 trenerskih mesta, ali da je i danas bez posla.

ntervjua, ipak, odlučio za drugog trenera, dok se drugi više uopšte nije javljao.

Informer

 

- Više ne šaljem prijave - dodao je Kambel i naglasio da se danas u fudbalu ponavljaju imena istih trenera čak i ako nisu imali uspjeha.

Ipak, bez fudbala bi teško mogao da živi...

- Sada polako smišljam kako da doprinesem fudbalu, a da mi to odgovara. Postoji mnogo načina da se neko poput mene uključi u fudbal - istakao je Kembel.

Osim Sautend junajteda (2019/20), Kembel je sezonu ranije vodio još samo Maklsfild Taun.

Igračku karijeru završio je 2011, a za reprezentaciju Engleske odigrao je 73 utakmica.

Najbolje partije prižao je u Arsenalu Arsena Vengera sa kojim je dva puta bio prvak Engleske i sa kojim je 2006. stigao do finala Lige šampiona, kada su "tobdžije" nakon preokreta poražene od Barselone.