Autor: Informer.rs

21.11.2023.

18:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Dotakao je dno - Ronaldinjo bankrotirao, preti mu zaplena imovine!

Po završteku igračke karijere neretko igrači ne uspevaju da se izbore za novim načinom života. Upadaju u brojne probleme, troše novac i vrlo brzo proglase bankrot. Nažalost, ista sudbina pogodila je Ronaldinja, a da stvar po legendarnog Brazilca bude gora - došao je u sukob i sa zakonom. 

Još u novembru 2018. godine Ronaldinjo je prvi put izašao pred sud u Brazilu. Tada mu je oduzet pasoš, a zajedno sa svojim bratom Robertom de Asis Moreirom morao je da isplati veliku kaznu zbog spornih poslova njegove humanitarne organizacije. Budući da su mu računi bili pod blokadom vlasti su mu zaplenile luksuzni automobil i nekoliko umetničkih dela. 

Nije to bilo dovoljno da Ronaldinjo nauči "pravila" pošto je nedavno ponovo pokrenut postupak protiv njega. Razlog je nelegalna gradnja u zaštićenoj oblasti. Opet mu je oduzet pasoš zbog straha da će napustiti Rio de Žaneiro, a budući da je nedavno ostao bez novca na računima tamošnje vlasti prinuđeni su da zaplene dve nekretnine. 

Informer

 

Ronaldinjo duguje veliki novac državi, vlasti su naložile da se procene dve njegove nekretnine u Rio de Žaneiru i Grande do Sulu, a sve u cilju otplate njegovih dugovanja. 

Nedavno je pokrenut još jedna istraga protiv Ronaldinja zbog malverzacija oko kompanije "18K Ronaldinjo" koja se bavila kriptovalutama. Navodno, legendarni fudbaler je tom prilikom zaradio preko 60.000.000 dolara.