Autor: Informer.rs

21.11.2023.

19:05

Foto: EPAIMages

Sport

Sve je spremno za "Poslednji ples" - sastaju se Mesi i Ronaldo!

Za razliku od tenisa gde je GOAT trka davno rešena, a Novak Đoković, još uvek ne zvanično, proglašen za najboljet tenisera svih vremena, u fudbalu ima još nerazjašnjenih računa, makar kada govorimo o dvojici najboljih u 21. veku. 

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi spadaju u virtuzoe fudbalske igre. Mnogi ih smatraju za najbolje svih vremena, a tokom više od dve decenije upravo su se najveći fudbalsi ratovi vodili između njih dvojice. Nažalost, era Argentinca i Portugalca bliži se kraju, pitanje je koliko će još navijači uživati u njihovim potezima. 

Ronaldov odlazak u Al Nasr, a Mesijev u Inter iz Majamija zabrinuli su mnoge da ih više nikada neće videti u isto vreme na terenu. Ipak, spremnost da to promene pokazali su Arapi budući da će Rijad u februaru naredne godine biti domaćin Sizon kupa. Pored ostalih velikih imena, centralni događaj biće duel Mesija i Ronalda koji su mnogi nazvali - "Poslednji ples". 

Sličnu stvar uradili su Saudijci i prošle godine odmah nakon Ronaldovog dolaska u Al Nasr. Zvezre Rijada odmerile su snage sa Pariz Sen Žermenom, za koji je tada igrao Mesi. Mnogi su pomislili da će to biti poslednji duel dva superstara, ali neće. 

Spisak svih učesnika još uvek nije poznat, ali je izvesno da će na Sizon kupu biti Inter Majami, Al Nasr i Al Hilal, u kojem igraju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.