Autor: Informer.rs

22.11.2023.

07:49

Foto: EPAIMAGES

Sport

Delirijum, Hrvati traže Srbiju! Ludilo svaka utakmica, fajt na tribinama

Hrvati su uradili ono što se od njih očekivalo i u poslednjem kolu upisali pobedu nad Jermenijom na svom terenu od 1:0. Što se nas tiče, "orlovi" idu na šampionat Starog kontinenta posle 24 godine čekanja.

Kada je reč o žrebu, on je zakazan za 2. decembar u Hamburgu. Srbija će se nači u četvrtom šeširu, dok su Hrvati u trećem. Na takmičenju u Nemačkoj će učestvovati 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest grupa. Srbija ne može da igra sa Italijom, Švajcarskom i ekipama koje budu došle iz plej-ofa, ali mogu sa Hrvatskom, koja u grupoi sigurno neće biti sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Holandijom. 

Navijači kalkulišu koje rivale bi bilo najbolje izbeći, ali i koja grupa bila najbolja, a komšije bi rado da odmere snage s "orlovima". 

" Grupa: Namačka, Albanija (ili Turska) Hrvatska, Srbija. Kako pesma kaže, “ne zna se ko je domaćin, a ko bi bio gost”,  "Nemačka, Albanija, Hrvatska i Srbija", "Hrvatska, Srbija i Albanija u istu grupu, a mogu i Englezi", "Nemačka ( teške rupe u poslednjih dve, tri godine), Mađarska, Srbija. Laganih sedam do devet bodova", "Ma dajte nam Srbiju, Nemačku i Albaniju. Svaka utakmica ludilo naravno uz naš prolaz. Fajt na tribinama takođe", "Najteža grupa: Francuska, Austrija, Italija. Najlakša grupa: Španija, Rumunija, Srbija, samo su neki od komentara navijača.

ŠEŠIR 1: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

ŠEŠIR 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

ŠEŠIR 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska

ŠEŠIR 4: Italija, Srbija, Švajcarska, plej-of 1, plej-of 2, plej-of 3