Autor: Informer.rs

22.11.2023.

10:09

Foto: Tanjug

Sport

Hrvati bez srbomrzca ne znaju da se raduju! Pucali iz mitraljeza da proslave EURO!

"Vatreni" su minimalnim rezultatom savladali Jermeniju 1:0 i u poslednjem kolu kvalifikacija izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Pali su u trans navijači, ali i Luka Modrić i društvo, pa su nakon utakmice slavili na zagrebačkom "Maksimiru" uz Tompsonovu pesmu "Lijepa li si".

Informer

Uz istu pesmu komšije su slavile i plasman u polufinale Mundijala u Kataru prošlog decembra, a Tompson je redovno na repertoaru hrvatskih sportista prilikom proslava velikih uspeha.

Ustaško divljanje zabeleženo je i pre meča, a tamošnji mediji su na sraman način izveštavali o tome.

Naime, Perkovićev kum Mate Bulić, takođe osvedočeni ustaša, zagrevao je atmosferu uoči meča stihovima "tiho, tiho, teče Neretva, gori gora, gori borovina", a portal "Net.hr" je izvestio o tome u tekstu pod naslovom "Dernek kakav se ne pamti".

"Bio je to emotivan prizor koji je neke ganuo toliko da su počeli imaginarno pucati po parkingu, onako, u transu, kao iz mitraljeza, jer ipak su borbene pesme u toku, jer ih je osvojio melos. Obuzeo je neke u fan zoni potpuno... Ali neka, neka se ljudi vesele. Hrvatska fudbalska reprezentacija tome i služi", bez blama piše pomenuti portal.

Da ništa od ovoga nije slučajno, ni način na koji se komšije vesele, kao ni način na koji mediji o tome pišu, možda najbolje govori i zaključak gorenavedenog teksta.

"Neka se i u Nemačkoj ori pesma Mate Bulića, više nego dosad. Ko zna, možda i Nemci odlepe za Matom Bulićem, kao i mnogi koji su dolazili na utakmicu", piše "Net.hr", a sam epilpog utakmice odigrane u Zagrebu komentariše sledećim rečima:
"Hrvatski jurišnici u kockastim dresovima jurnuli su u napad od prvog minuta, tri dana nakon pobede u Rigi protiv Letonije i dana sećanja na hrvatske branitelje i žrtvu Vukovara, kao i svih njenih građana, kćeri i sinova, majki i očeva, dedova, baka i dece, koji su prošli pakao, golgotu. Ovo je bilo za njih, ovo je bilo za sve one koji su položili svoju žrtvu za Hrvatsku..."

Toliko o sportu u komšiluku. Nekim bolestima jednostavno nema leka.