Autor: Informer.rs

22.11.2023.

11:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Robi beži od Srbije! Zbog jedne stvari neće "orlove"!

Hrvatska je u trećem šeširu, Srbija u četvrtom, pa je moguće da ih žreb spoji. Prosinečki ne bi voleo "orlove", jer, kako kaže, bolja su reprezentacija, nego što su to igrama tokom kvalifikacija pokazali. 

- Ne bih baš njih. Srbija je jedna reprezentacija koja je isto čudno prošla kroz kvalifikacije. Imaju mnogo bolju ekipu po imenima, nego što igraju, ali su na kraju otišli na veliko takmičenje i mislim da je to najbitnije - kazao je za portal Net.hr Robert Prosinečki i uz Srbiju, izdvojio je i Holandiju, koja je u istom šeširu sa Hrvatima, pa neće igrati u grupi, ali ako prođu dalje, sve je moguće.

Informer

Ipak, Prosinečki ističe da je najvažnije što se Hrvatska plasirala na prvenstvo Evrope.

- Najvažnije je da smo se kvalifikovali. Bile su ovo neke čudne kvalifikacije za Hrvatsku, a sad koga na turniru? Sve reprezentacije iz prvog šešira su moćne i jake, kao i neke iz četvrtog. Kad bih izabrao,  možda Italiju. Ima vremena do Evropskog prvenstva, mislim da će se momci  spremiti, neki će se oporaviti, bićemo opet dobri. Koliko dobri? Teško je da to kažem, ali voleo bih da prvo prođemo grupu, a onda znate kako Hrvatska igra u nokaut sistemu - sve je moguće - poručio je nekadašnji trener crveno-belih.

Informer

ŠEŠIR 1: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

ŠEŠIR 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

ŠEŠIR 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska

ŠEŠIR 4: Italija, Srbija, Švajcarska, plej-of 1, plej-of 2, plej-of 3