Autor: Informer.rs

23.11.2023.

13:12

Foto: EPAIMAGES

Sport

Poznati parovi plej-ofa za Evropsko prvenstvo, Bosna ide na Ukrajinu!

Posle završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dobili smo imena 21 sigurnog učesnika, dok je će još tri reprezentacije biti poznate nakon baraža. 

Dvanaest selekcija je našlo mesto u baražu na osnovu učinka u Ligi nacija. Tu su nominalno pobednici grupa u ligama A, B i C , a one selekcije koje su se već kvalifikovale kroz regularne kvalifikacije zamenjene su narednom najbolje rangiranom selekcijom u svojoj Ligi nacija. Održan je žreb za baraž i poznati su svi parovi  plej-ofa, a pobednici će igrati na najvećoj smotri evropskog fudbala.

Igra se po jedan meč u polufinalu i finalu. Polufinalisti grupe C Gruzija ili Luksemburg na svom će terenu u finalu će ugostiti Grčku ili Kazahstan. U grupi A Vels ili Finska u finalu će ugostiti Poljsku ili Estoniju.

U grupi B Izraelci će dočekati Island, dok će Bosna i Hercegovina igrati protiv Ukrajine. Pobednik duela BiH - Ukrajina će u finalu biti domaćin boljem iz okršaja Izraela i Islanda. 

Svi pobednici baraža se na žrebu za EURO nalaze u poslednjem, četvrtom šeširu i nisu potencijalni rivali Srbije. Žreb je zakazan za 2. decembar u Hamburgu.

PLEJ-OF A

Poljska - Estonija

Vels - Finska

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

PLEJ-OF B

21. mart: Izrael - Island

21. mart: Bosna i Hercegovina - Ukrajina

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP

PLEJ-OF C

21. mart: Gruzija - Luksemburg

21. mart: Grčka - Kazahstan

26. mart: Pobednici polufinala igraju finale za odlazak na EP