Autor: Informer.rs

24.11.2023.

18:53

Foto: EPAImages

Sport

Piloti pomažu sudijama u Premijer ligi!

Uvođenje VAR sistema uspelo je da umanji stepen sudijskih grešaka. Ipak, propusti koji su se događali poslednjih meseci, posebno u Premijer ligi, naterali su čelnike elitnog takmičenja da raeguju i pronađu način da sudijama u VAR sobama pomognu. 

Legendarni arbitar - Hauard Veb predložio je da Premijer liga angažuje ljude iz civilne avijacije, a razlog je uvežbavanje komunikacije među sudijama. BBC prenosi da su dvojica pilota tokom prethodnih 10ak dana održali predavanja sudijama sve u cilju donošenja boljih odluka. 

Premijerligaške sudije su dugo već na udaru kritika zbog nekih krajnje amaterskih odluka, često su one bile prelomne za ishode utakmica, pa je Sudijska organizacija pribegla drugačijem pristupu edukacije arbitara.

Informer

 

"Piloti su ponudili svoj uvid u najbolji način komunikacije u stresnoj situaciji u kojoj postoji više glasova", piše ovaj engleski portal. 

Zanimljivo, ovo je drugi put da Premijer liga sudijama organizuje predavanje koje drže ljudi iz civilne avijacije. 2022. godine kontrolori leta bili su gosti u kampu Saveza, ali očigledno da boljitka nema.