Autor: Informer.rs

24.11.2023.

23:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

Murinjo postao savetnik... Karlo, ostani u Realu! Jedini ludak koji je otišao sam ja!

Već mesecima se kuva odlazak Karla Anćelotija iz Real Madrida. Italijan je, navodno, prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Brazila i od narednog leta postaće novi selektor "karioka". Ipak, kako prenosi portal "90min" Madriđani su pred Anćelotija stavili novi ugovor, ali ishod sastanka još uvek nije poznat. 

Šta će se desiti u budućnosti nije potpuno jasno budući da se ispostavilo da Anćeloti nije potpisao ugovor sa Brazilom. Zbog toga ima mogućnost da prihvati ponudu Reala i ostane na stadionu "Santijago Bernabeu". Takvom ishodu se nada Žoze Murinjo. 

- Kada imate vrhunskog trenera, zašto bi ga menjali? Znam da tako razmišlja i Florentino Perez, on je inteligentan čovek i kada slušate šta priča jasno vam je da želi Anćelotija - rekao je Murinjo. 

Izrazio je Portugalac želju da Anćeloti ostane na klupi "blankosa" i objasnio da je on jedini "ludak" koji je rešio da ode iz Real Madrida iako ga je klub želeo. 

- Kao navijač Real Madrida, čovek sa "belim srcem" i kao Anćelotista, nadam se da će Karlo biti u klubu i naredne sezone. On je idealan izbor za Real. Jedini ludak koji je otišao sam ja iako je klub želeo da ostanem. Samo ja... Nakon tri godine, Florentino Perez i Hose Anhel Sančez hteli su da budem tu, ali sam odlučio da odem - objasnio je Portugalac. 

Informer

 

Za kraj, podvukao je Žoze Murinjo da su Real Madrid i Karlo Anćeloti idealan spoj. 

- Gledam i slušam šta Florentino Perez priča i čini mi se da će Karlo ostati. On je idealan za Real Madrid i Real Madrid je idealan za Anćelotija - zaključio je Murinjo. 

Portugalac je na klupu Real Madrida stigao 2010. godine nakon istorijske sezone u Interu. "Neroazuri" su tada osvojili Ligu šampiona, Seriju A i Kopa Italiju, a sa sjajnim rezultatima nastavio je u taboru "blankosa". 

Iz kluba je otišao 2013. godine, a nekoliko meseci kasnije potpisao je ugovor sa Čelsijem.