Autor: Informer.rs

25.11.2023.

07:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Leteće perje! Brazilcima i Argentincima se ne piše dobro!

Meč se igrao na čuvenoj "Marakani" u Brazilu, a tuča je počela posle intoniranja himni. Ekipe su se vratile u svalčionice i utakmica je počela sa pola sata zakašnjenja.

Argentinski fudbalski savez je optužen za izgrede navijača i kašnjenje početka utakmice u Rio de Žaneriu u kojoj je Argentina slavila sa 1:0.

Brazilska federacija je optužena za propuste u organizaciji meča, saopštila je FIFA.

- Teško nam je ovo palo. Videli smo kako tuku ljude pendrecima. Na tribinama su bile i porodice igrača. Povukli smo se u svlačionicu jer smo želeli da smirimo situaciju. Nismo mnogo toga mogli da uradimo. Gledali smo kako udaraju ljude, guraju ih. Moglo je doći do tragedije. Igrači su se pitali kako su im porodice, kako su ljudi na tribinama - rekao je kapiten Argentine Lionel Mesi nakon nemilih scena na čuvenoj "Marakani".

Inače, Argentinski reprezentativci su se pre odlaska u svlačionicu umešali i pokušali da smire situaciju, a potez Emilijana Martinesa, zvanično najboljeg golmana sveta, kako napada brazilskog policajca, postao je viralan.

Nastavak kvalifikacija je u septembru, a Brazil i Argentina bi pre toga mogli ponovo da se sastanu u Kopa Amerika, koji se od 20. juna do 14. jula 2024. igra u Sjedinjenim Američkim Državama.