Autor: Informer.rs

25.11.2023.

17:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Bukari rešio Vojvodinu! Zvezda se zagrejala za Jang bojs

Srpski šampion tako je nastavio u pobedničkom ritmu posle dvonedeljne reprezentativne pauze i 11. put uzastopno slavio na "Karađorđu".

Važna tri boda crveno-belima doneo je Osman Bukari golovima u 3. i 27. minutu, dok je jedini gol za domaćine postigao Radomir Milosavljević.

Ujedno crveno-beli su napravili i dobru uvertiru pred meč sezone protiv Jang bojsa u utorak u 5. kolu Lige šampiona. Ekipa Baraka Bahara i dalje je druga na tabeli sa 37 bodova, tri manje od vodećeg Partizana, koji ima i utakmicu manje. 

Informer

Srpski šampion se u najjačem sastavu suprostavo "lalama", želeći da opravda ulogu favorita i kući odnese sva tri boda. Fantastično je Zvezda otvorila utakmicu na "Karađorđu" i već u iz prvog udarca stigla do prednosti. Igrao se treći minut kada je Osman Bukarij zatresao mrežu rivala. Fudbaler Gane je dobio loptu u prostoru, a onda praktično iz mrtvog ugla matirao Carevića. 

Mogli su crveno-beli da dupliraju prednost već u 11. minutu, pokušao je Hvang, ali je lopta zatresla prečku domaćina. 

Već u sledećem napad Vojvodina je stigla do izjednačenja. Crnomarković je odlično proigrao Milosavljevića, koji je iskoristio nepažnju Đige i preciznim udarcem smestio loptu iza leđa Omrija Glazera. "Lale" su nakon toga imale inicijativu na terenu, pokušavali su iz kontri da stigne do novog gola i preokreta, ali su crveno-beli uspevali da odbrane, a onda i u nastavku stignu do novog vođstva. 

Informer

 

Ponovo je strelac bio Bukari. Ovog puta Ivanić je sa boka ubacio loptu u srce kaznenog prostora do Ndijaea, koji je pored dvojice igrače uspeo da "doturi" loptu do Bukarija, a ovaj usamljen sa par metara ponovo zatresao mrežu.

Srpski šampion je posle novog pogotka preuzeo inicijativu i kontrolisao dešavanja na terenu, a pred sam odlzaka na odmor šanse su imali Nedeljković i Ivanić, ali promene rezultata nije bilo. 

Očekivalo se da će u drugom poluvremenu ekipe nastaviti u istom ritmu, ali je usledila susprotno. Vojvodina je samo u uvodnim minutima meča zapretila, dok je u nastavku viđena uspavanka. 

Tek sporadično miran meč na "Karađorđu" su prekidali Zvezdini igrači, pokušajima, ali je siguran na golu bio golman Carević. Izabranici Baraka Bahara do kraja su kontrolisali utakmicu i rutinski priveli kraju i osvojili važna tri boda pred put u Švajcarsku.