Autor: Informer.rs

26.11.2023.

14:05

Foto: AP/Photo

Sport

Poznati srpski biznismen "bacio oko" na Superligaša!

Prema saznanjima "Mocart sporta", srpski biznismen koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama je već neko vreme u kontaktu sa direktorima kluba iz Kragujevca, Slavkom Perovićem i Igorom Konatarom.

Informer

Mandarić kao vlasnik Olimpije iz Ljubljane

Mandarić, koji je tokom karijere ulagao i bio vlasnik mnogih poznatih klubova, izrazio je interesovanje za ulaskom u šumadijski tim, ali još uvek nije precizirano u kom obliku. Da li će biti samo investitor, sponzor ili će preuzeti čitav klub i postati novi vlasnik, ostaje da se utvrdi.

Bilo kako bilo, on je danas ugošćen u svečanoj loži i po prvi put će gledati Radnički koji pod Feđom Dudićem igra sjajno.

Kragujevčani su, nakon nešto slabijeg starta sezone, u poslednjih pet mečeva upisali četiri pobede i tako se našli na devetoj poziciji Superlige sa istim brojem bodova kao i Voždovac - 18. Izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, a takođe u svojim redovima imaju mnoštvo mladih igrača koje razvijaju u budućnost srpskog fudbala.

Informer

Mandarić i Dragan Stojković Piksi

Uzevši sve to u obzir, ne bi trebalo da čudi što je preiskusni Mandarić odabrao baš Kragujevac kao potencijalni sledeći projekat.

Poznati biznismen je u posao vlasništva klubova ušao sa američkim klubovima, nakon čega je bio deo vlasničkog odbora belgijskog Standarda i Šarlroe. Odatle se uputio u francusku, gde je radio sa Nicom, da bi početkom 2000-ih kupio Portsmut i uveo ga u Premijer ligu. Dopalo mu se u engleskoj pa je novac uložio i u Lester, čiji je bio vlasnik, a potom i Šefild Venzdej. Poslednji klub kojim je rukovodio Mandarić bila je Olimpija iz Ljubljane, koju je napustio prošle godine.

Kako stvari stoje, izgleda da je konačno na red došla i Srbija, uprkos spekulacijama da je Gorica iz Slovenije na pragu prelaska u Mandarićevo vlasništvo.