Autor: Informer.rs

26.11.2023.

18:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Skandal na Ostrvu - Navijači Evertona poslali avion u Mančester i poručili: "Premijer liga = korumpirano"! (FOTO)

Subota je u Premijer ligi bila rezervisana za najveći derbi u poslednjih nekoliko godina između Mančester sitija i Liverpula. I, umesto da navijači u živaju u sjajnom fudbalu, meč na "Etihadu" obeležio je veliki skandal koji su izazvali navijači Evertona. 

Znale su pristalice "karamela" da će oči javnosti biti usmerene ka meču Mančester junajteda i Liverpula zbog čega su iznajmili avion i na njega zakačili poruku da je "Premijer liga - korumpirana". 

Razlog za to je jasan - Premijer liga je prošle nedelje oduzela deset bodova Evertonu zbog kršenja finansijskog pravilnika. Disciplinska komisija je odmah reagovala i izrekla stravičnu kaznu zbog koje "karamelama", iako je sezona tek počela, preti ispadanje iz Premijer lige. 

Još jedan od razloga zbog čega je avion sa transparentom "Premijer liga - korumpirana" leteo baš iznad "Etihada" je činjenica da je i protiv Mančester sitija vođen sličan postupak, ali da "građanima" Premijer liga nikada nije izrekla kaznu. Slučaj se još uvek razmatra i trenutno je u rukama nezavinse komisije. 

Informer

 

Očekuje se da protest bude nastavljen i danas na "Gudisonu" kada Mančester junajted bude rival Evertonu. Navijači su poslednjih dana skupljali novac kako bi napravili posebnu koreografiju posveću odluci Premijer lige.