Autor: Informer.rs

27.11.2023.

14:31

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Mrzitelji, začepite! Šmekerski potez Vlahovića (VIDEO/FOTO)


Utakmica je završena bez pobednika (1:1). Srpski centarfor je doneo prednost ekipi iz Torina u 27. minutu, ali je konačan rezultat postavio Lautaro Martines golom u 33. minutu.

Vlahović je prekinuo golgeterski post koji je trajao duže od dva meseca! Poslednji put je Dušan tresao mrežu 19. septembra protiv Lacija. Tada je dao dva pogotka i od tada - nijedan. Na ukupno deset utakmica, računajući i dve za selekciju Srbije, Dušan nije dao gol. Trpeo je brojne kritike i uvrede, a onda je proradio kada je najpotrebnije, u velikom derbiju i ućutkao kritičare. U 27. minutu srpski napadač je ispratio prodor Federika Kjeze po levoj strani, a onda sa oko 15 metara slabijom desnom nogom smestio loptu u gol.

Informer

Prilikom proslave gola je ućutkavao kritičare, prvo stavljanjem prsta na uho i usta, a onda je pokazao na svoje prezime na dresu. Jedan od njih je sigurno Paolo Di Kanio, koji je pre nekoliko dana rekao da Vlahović nije inteligentan fudbaler.  Italija bruji o potezu Srbina. 

Informer

- Ako ne uspe u Juventusu, onda je to 75 odsto njegova krivica. Ako si jak igrač, nebitno je koliko si frustriran zbog malo šansi za gol. Moraš da se prilagodiš timu i iskoristiš tih nekoliko lopti koje dobiješ. U Firenci je bio raspucan jer je verovao u to što radi, bio je uključen u igru i igrao je sa radošću. Sa Juventusom je očigledno sve drugačije. U smislu pritiska i njegovih izbora. Otkrivaju se polako pukotine u njegovom mentalitetu i odlukama koje donosi. Nije fudbalski inteligentan u momentima kada se suočava sa teškim situacijama. Otvoren sam i direktan. Kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju, ne mislim da nije dovoljno dobar i da ne može da igra za Juventus. Ali mora da nauči neke jednostavne stvari jer ovim način igre ne stavlja saigrače u dobar položaj. Pravi majstori se dokazuju u teškim situacijama - rekao je Di Kanio, a sad čekamo da se izvini Srbinu.