Autor: Informer.rs

27.11.2023.

13:02

Foto: EPAIMAGES

Sport

Gol u derbiju sve promenio! Vlahović dočekao pohvale Alegrija, Del Pjera...

Čekao je Dušan Vlahović (23) dugo na pogodak u dresu "stare dame", čekali su svi iz kluba, kao i navijači, a došao je tačno nakon 72 dana. Srpski reprezentativac zatresao je mrežu "nero-azura" u 27. minutu, a proslavom je jasno poručio da kritičari da bi sada trebali malo da se stišaju.

Bio je snažni napadač prethodnih nedelja na meti ozbiljnih kritika na Apeninima. Od 16. septembra i duela sa Lacijom nikako nije uspevao da postigne gol, u međuvremenu je doživeo i povredu leđa, a i trener Masimilijano Alegri je kao prvu opciju forsirao Mojzea Kena.

Spekulisalo se i o tome da li crno-beli treba našeg asa da prodaju već u januaru, a čuveni italijanski fudbaler Paolo di Kanio je sebi čak da za pravo da konstatuje kako "Vlahović nema fudbalsku inteligeniju".

Međutim, sada je došlo vreme za komplimente, a prvi je stigao od šefa stručnog štaba.

- Mislim da je Dušan imao najbolji učinak od dolaska u Juventus. Fizički je pobedio De Fraja, dok je sa Kjezom u tandemu imao i više prostora. Već neko vreme nije postigao gol, ali je uvek naporno radio i ne zaboravimo da ima samo 23 godine - rekao je Alegri.

Informer

Masimilijano Alegri

Momak koji je ponikao u Partizanu ove sezone je odigrao ukupno 11 mečeva za torinski klub, a pored pet pogodaka, upisao je i jednu asistenciju. Međutim, uvek su golovi u velikim derbijima, poput ovog sa Interom, od posebnog značaja za sve simpatizere Juventusa.

Među njima je i nekadašnji kapiten, legendarni Alesandro del Pjero (49).

Pozicija Juvea? Tačno je tamo gde zaslužuje, bez obzira na kritike koje stižu na račun igre. Vlahovićev gol? Razliku je napravila lopta koju je on poslao Kjezi, od kojeg je počeo kontranapad. Koliko napadača je sposobno da uradi tako nešto? Alegri je napravio tvrđavu - poručio je Del Pjero.

Informer

Alesandro del Pjero

Popularni Pinturikio ima najviše odigranih utakmica i najbolji je strelac u istoriji "stare dame", tako da njegova reč na Apeninima svakako ima posebnu težinu. Prokomentarisao je čak i način na koji je Vlahović proslavio pogodak. 

Želeo bih samo da podsetim koliku tenziju i pritisak stvara dres Juventusa. Dušan nije zatresao mrežu već duže vreme. Sada je odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je stigao u klub - naglasio je Del Pjero.

Informer

 

Ugledni list "Gazeta delo sport" je partiju mladog centarfora ocenila sedmicom. Nedavno je njegov bivši trener Bepe Jakini rekao da nema dilemu da će on uskoro krenuti u novu golgetersku seriju, a u to veruju i saigrači.

- Dušan je veliki fudbaler, a veza koju ima sa Kjezom je sjajna. Srećan sam što su baš njih dvojica kombinovali kod gola - istakao je Adrijen Rabio, vezista crno-belih.