Autor: Informer.rs

29.11.2023.

06:44

Foto: Informer

Sport

Pretužne vesti! Nekadašnji reprezentativac umro u 26. godini

Velika tragedija potresla je Nemačku, još nije utvrđen uzrok smrti. Poslednji meč odigrao je 4. novembra i to protiv Minhena 1860, a teren je napustio u 39. minutu nakon što se požalio na probleme sa disanjem. Pojedini mediji prenose da je Diavusi preminuo prirodnom smrću.

- Tugujemo zbog tragičnih vesti i naše misli su sa Ađemangovom porodicom, rođacima, bliskim prijateljima i svima koji su ga poznavali. Zbog užasne situacije i iz poštovanja prema njegovoj porodici, tražimo da se poštuje njihova privatnost - navodi se u saopštenju kluba, u koji se Diavusi vratio ovog leta.

Fudbaler je ponikao u omladinskoj školi Regensburga, a svojevremeno je bio i član reprezentacije Nemačke do 19 godina. Usledile su selidbe u mlađe selekcije Nirnberga i Lajpciga, a zatim je u seniorskoj konkurenciji zaigrao za Vehen i Ingloštad kao pozajmljeni fudbaler Bikova.

U nastavku karijere je igrao za Dinamo iz Drezdena, austrijski Rid, te nemačog trećeligaša SpVgg Bajrojt,  a letos je potpisao za Regensburg koji je i bio poslednji klub ovog krilnog fudbalera.