Autor: Informer.rs

29.11.2023.

08:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Švajcarci u ekstazi: Misija je završena, Zvezda je bila opasnija, a Jang bojs hladnokrvniji

Nastavlja je košmar šampiona Srbije! Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Bernu.  Zvezda je ostala na poslednjem, četvrtom mestu u grupi sa samo jednim bodom, i bez prilike da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope.

Kada je reč o Jang bojsu, oni su uspeli da "prezime" u Evropi, i pored ishoda u posednjem kolu, završiće kao trećeplasirani, iza Lajpciga na drugom, i Mančester sitija na prvom mestu.  Izabranike Baraka Bahara do kraja očekuje još jedan meč, i to protiv Mančester sitija, na stadionu "Rajko Mitić".

"Sjajan trenutak. Jang bojs je pobedio Zvezdu 2:0 i osigurao treće mesto u grupi. To znači da su rezervirali ulaznicu za osminu finala Lige Evrope. Misija je završena. Jang bojs će prvi put prezimeti u Evropi u svom trećem učešću u Ligi šampiona. Nakon tri remija u nizu, Jang bojs je pobedio Zvezdu", piše Blik.

Informer


Švajcaci prenose oduševljene Bluma, nakon prvog gola u Ligi šampiona.

- To je bio san. Treće mesto, Liga Evrope, proleće u Evropi. Ovo je fantastično. Neverovatno je pobediti kod kuće - rekao je strelac drugog pogotka za Jang bojs.

Portal "20 Minuten“ zaključio je posle meča da je Jang bojs u teškoj utakmici pobedio Crvenu zvezdu i osigurao treće mesto na tabeli. 

"Bila je to izjednačena utakmica. Ali, Zvezda je bila opasnija ekipa tokom 90 minuta. Međutim, Srbi su u nekoliko navrata bili nekonkretni u završnici. S druge strane, domaćin je bio hladnokrvan i izborio je važnu pobedu. Na stadionu je vladala uzavrela atmosfera. Oba navijačka tabora pevala su tokom 90 minuta i stvorila dostojnu atmosferu Lige šampiona.

"Berner zeitung" ističe da je Jang bojs pobedom nad Zvezdom (2:0) osigurao treće mesto na tabeli bez obzira na rezultat u poslednjem kolu.

"Prvi put u istoriji će prezimiti u Evropi nakon grupne faze Lige Evrope. Ovo nije bilo veče srpskog tima! Ovo je bilo veče Jang bojsa!