Autor: Informer.rs

29.11.2023.

19:33

Foto: EPA Images

Sport

Skandal u Prištini! Reprezentativcu Rusije zabranjen ulazak na tzv. Kosovo

Portugalska Benfika u Prištini igra turnir elitne runde Lige šampiona, ali neće moći da računa na jednog od svojih najboljih igrača. 

Kako je preneo portugalski portal "Golo.fm", Čiškali je zabranjen ulaz na teritoriju južne srpske pokrajine. Nije naveden razlog zašto ruskom sportisti nije dozvoljen ulazak u lažnu državu Kosovo, ali se spekuliše da je možda zbog oružanog sukoba Rusije i Ukrajine koji traje već duže od godinu ipo dana. 

Čiškala je inače, prošle sezone bio najbolji strelac fajnal-fora Lige šampiona u futsalu, a njegova Benfika na kraju je zauzela treće mesto u generalnom plasmanu. 

Inače, ruski igrač prošle sezone takođe nije dobio dozvolu da uđe u Rumuniju, kada je njegov tim gostovao tamošnjem klubu Junajted Galati.

Pored portugalskog velikana na pomenutom turniru na tzv. Kosovo trebalo bi da igra i domaća Priština, slovenački Dobovec i kazahstanski Kairat Almati. Pobednik ovog turnira izboriće prolaz na fajnal-for, a u drugoj grupi u Lisabonu igraće srpski tim Loznica, a za rivale će imati Sporting, Anderleht i Haladaš.

Tagovi: