Autor: Informer.rs

29.11.2023.

22:28

Foto: EPAImages

Sport

Ogroman problem za Ronalda - Portugalac gubi milijardu dolara!

Otišao je Kristijano Ronaldo put Saudijske Arabije kako bi svoj bankovni račun dodatno povećao. To mu itekako polazi za rukom, a da stvar po Portugalca bude bolja ponude za reklame stižu sa svih strana. 

Velikim brendovima je Ronaldo do sada bio zaštitno lice, ali da i njegov menadžment može da promaši potvrđuje priča iz Amerike. Naime, Portugalac bi uskoro mogao da izgubi milijardu dolara zbog saradnje sa kompanijom Binansea. 

U Sjedinjenim Američkim Državama podignuta je kolektivna optužnica protiv pomenute kompanije koja se bavi berzom kriptovaluti. Tužioci tvrde da su mnogi klijenti u Binanseu uložili novac samo zbog toga što je Ronaldo bio zaštitno lice, a tom prilikom izgubili su veliki novac. Jedan deo nezadovoljnih korisnika ostao je bez čitavog kapitala i sada kroz tužbu traže da im uložena sredstva budu refundirana. 

Informer

 

Ronaldo je u saradnju sa Binanseom ušao u novembru prošle godine kada je Binanse objavio svoju prvu CR7 kolekciju nezamenjivih tokena (NFT). Zanimljivo, najjefitniji NTF iz Ronaldove kolekcije koštao je oko 77 sedam dolara, a samo godinu dana kasnije vrednuje se oko jednog dolara. 

Tužioci tvrde da je Ronaldo reklamama doveo do povećanja zanimanja za Binance od 500 odsto. Pored toga, Portugalcu se na teret stavlja i "utaja poreza" budući da nije otkrio koliko je novca uzeo za reklamiranje kompanije.