Autor: Informer.rs

30.11.2023.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

TSC i Čukarički igraju za spas srpskog fudbala!

Nije se Crvena zvezda proslavila u Ligi šampiona, a šansu da makar malo ulepša nastup u elitnom takmičenju imaće u poslednjem kolu protiv Mančester sitija na "Marakani". Gore, u ovom momentu, verovatno nije moglo... Tek jedan osvojen bod za četu Baraka Bahara jasno pokazuje da je srpski šampion još uvek daleko od modernog fudbala iako su crveno-beli igrali solidno na svih pet utakmica. 

Problem, nažalost, ne leži samo u lošim igrama Crvene zvezde na međunarodnoj sceni. Naprotiv, ni preostala dva predstavnika Srbije - TSC i Čukarički ne briljiraju, "brđani" su zakucani za dno tabele bez bodova, dok su Topolčani osvojili samo jedan (remi protiv Olimpijakosa na "TSC Areni"). Dakle - jedinu pobedu za srpski fudbal na međunarodnoj sceni ove sezone doneo je Partizan i to protiv slabašnog Sabaha...

Da se kompletna slika popravi - kasno je. Ipak, TSC i Čukarički u prostala dva kola, a posebno danas kada obe ekipe budu igrale na svom terenu, imaju šansu da makar malo poguraju koeficijent Superlige Srbije. Zadatak je težak, ali je potrebno da se srpski fudbal pomeri sa mrtve tačke budući da je do sada osvojeno tek nešto više od jednog boda - 1,400. Pad je na rang-listi je siguran, no, vreme je da neko povuče ručnu i spreči totalni kolaps. 

Informer

 

Podatak za brigu je i činjenica da su naši predstavnici u Evropi na svaki gol primali skoro četiri budući da je gol-razlika Crvene zvezde, TSC-a, Partizana, Čukaričkog i Vojvodine 16:62!? 

Kako Srbija ne bi nastavila sa padanjem i dozvolila Ukrajini, Izraelu, Grčkoj i Poljskoj da nas do kraja UEFA takmičenja preteknu potrebno je da TSC i Čukarički izvuku makar neki bod već danas. 

Teži zadatak u Bačkoj Topoli imaće četa Žarka Lazetića. Aktuelni vicešampion Srbije dočekuje Vest Hem, prošlogodišnjeg osvajača Lige konferencija. TSC je u dobroj formi, pokazali su to protiv Partizana u minulom kolu Superlige Srbije, u Londonu su čak i vodili nakon gola Petra Stanića na startu drugog poluvremena i zbog toga, uz dužno poštovanje prema Čukaričkom, sve srpske nade usmerene su na sever Vojvodine. 

Sa druge strane, šansu da nešto uradi imaće u Čukarički, ali briga za "brđane" je katastrofalna forma i tek jedan poraz na prethodnih sedam mečeva. Muči se sastav Igora Matića, baš se muči... Ruku na srce, ne cvetaju ruže ni Ferencvarošu. Sastav Dejana Stankovića četiri meča ne zna za poraz i u Leskovac stiže silno motivisan da prekine niz loših rezultata i ostane u trci za plasman u nokaut fazu Lige konferencija.

Informer

 

Nadu Čukaričkom daje dobar nastup u Budimpešti u prvom kolu grupne faze. "Brđani" su čak vodili na "Grupama areni" nakon gola Đorđa Ivanovića, ali je mađarski šampion kaznio sve greške srpskog tima i posle preokreta slavio sa 3:1. 

Jasno je - pred TSC-om i Čukaričkim je pakleno težak zadatak.