Autor: Informer.rs

30.11.2023.

12:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

Srbija pala za 5 pozicija na FIFA rang listi

Srbija je na novembarskoj listi na 34. mestu, ima 1517,43 boda. U oktobru su izabranici Dragana Stojkovića bili na 29. poziciji, ali poraz od Belgije u prijateljskom meču 1:0, kao i remi sa Bugarskom 2:2 u Leskovcu, uticali su na plasman na novoj rang listi. 

Na prvom mestu je i dalje Argentina, dok je druga Francuska. Potom slede Engleska i Belgija, dok je Brazil pao na peto mesto nakon poraza od Kolumbije i Argentine. U prvih deset su još Holandija, Portugal, Španija, Italija i Hrvatska.

Najveći skok u vrhu liste napravio je Urugvaj, koji je sa dve pobede u Južnoameričkim kvalifikacija za Svetsko prvenstvo došao do 11.mesta.

Informer

Najbolji fudbaleri Srbije će u subotu saznati protivnike u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Žreb je u subotu od 18 časova. Za Srbiju je najbolje da bude u "B" ili "E" grupi, a to sigurni priželjkuju i ostale reprezentacije. Sistem takmičenja za Evropsko prvenstvo je takav da je Srbiji važnije u koju od šest grupa će biti izvučena. Najpoželjnije su grupe "B" i "E" pošto u perspektivi to donosi benefite u drugoj fazi. Pobednici pomenutih grupa u nokaut fazi ići će na neku od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Takođe, drugoplasirani iz grupa "B" i "E" će ići takođe na drugoplasirane, što je razlika u odnosu na druge grupe.

Ovo su šeširi pred žreb za Evropsko prvenstvo:

ŠEŠIR 1: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

ŠEŠIR 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

ŠEŠIR 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska

ŠEŠIR 4: Italija, Srbija, Švajcarska, plej-of 1, plej-of 2, plej-of 3