Autor: Informer.rs

30.11.2023.

20:44

Foto: EPA Images

Sport

Šteta! TSC je zaslužio bar bod! Vest Hem u 89. minutu do pobede u Bačkoj Topoli

Fudbaleri TSC večeras su na svom terenu izgubili od Vest Hema sa 1:0 (0:0) u petom kolu grupne faze Lige Evrope. 

Ekipa iz Bačke Topole bila je na pragu istorijskog remija protiv favorizovanih Engleza, ali je u 89. minutu primila pogodak i doživela i četvrti poraz u evropskom takmičenju. Uprkos novom porazu, srpski vicešampion je ostao u igri za treće mesto u grupi, jer je Olimpijakos večeras doživeo težak poraz od Frajburga (5:0). 

Kolo pre kraja, vodeći Vest Hem ima 12, koliko i nemački klub, ekipa iz Pireja ima četiri poena, a TSC je poslednji sa jednim. Srpski i grčki klub će tako u poslednjem kolu odlučivati o trećem mestu u A grupi i putniku za Ligu konferencija.

Informer

 

Srpski vicešampion je duel sa engleskim premijerligašem dočekao u odličnom raspoloženju posle ubedljivog trijumfa nad Partizanom (4:0) u okviru Superlige.

​Izabranici Žarka Lazetića ostvaila je odličan utisak i čak u većem delu navrata bila bolji rival. Topolčani su se bez respekta suprostavili rivalu sa Ostrva i hrabro napali od prvog minuta. Prva šansa u Bačkoj Topoli viđena je već u sedmom minutu, kada je Lukas Fabijanski morao da intereveniše posle šuta Uroša Milovanovića.

Informer

 

Igrali su Topolčani bez ikakvog pristiska u prvom poluvremenu, ređale su se šanse pred golom protivnika, pokušavao je Đakovac, potom je sjajnu priliku imao i Ćirković u 31. minutu, kada je oduzeo loptu Kresvelu, ali je šutirao pravo u golmana Vest Hema, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata.  

Ekipa Dejvida Mojesa je u drugom poluvremenu ušla mnogo angažovanije, ali bez ikakvih pretnji po gol Veljka Ilića. Ekipe su u drugom delu spustile tempo, igralo se na sredini terena, bez konkretnih prilika. Uspavanku u Bačkoj Topoli prekinuo je u 57. minutu Milovanović, gađao je ka golu "čekićara", ali je lak posao imao golman Fabijanski. 

Informer

 

I kada su svi već videli da TSC osvaja istorijski bod, usledio je šok u 89. minutu. Engleski klub je pravo niotkuda stigao do vođstva. Maksvel Korne je uputio centaršut u kazneni prostor, a Tomas Souček iz prve matirao golman Ilića za konačnih 1:0.