Autor: Informer.rs

01.12.2023.

08:24

Foto: EPAIMAGES

Sport

Olimpijakos sa novim trenerom dočekuje TSC! Brukanje u Frajburgu smenilo Martineza

Napravili su brojne rezove u Pireju nakon izuzetno neuspešne prethodne sezone. Ambiciozna uprava kluba poverila je zadatak da Olimpijakos preporodi treneru Dijegu Martinezu, a početak je obećavao. Ipak, kako sezona odmiče crveno-beli igraju sve slabije i čini se da je Španac izgubio svo poverenje glavešina na stadionu "Jorgos Karaiskakis". 

Raznog za to bio je istorijski debakl na gostovanju Frajburgu. Nemački velikan "tukao" je crveno-bele sa 5:0 i tako ih ostavio bez šanse da se nađu u nokaut fazi Lige Evrope. Zbog toga, uprava kluba rešila je da po kratkom postupku smeni Martineza, a kako prenosi dobro obavešteni novinar Babis Kristoglu Špancu će po povratku u Pirej biti uručen otkaz. 

Informer

 

Martinezu na ruku ne idu ni rezultati u domaćem šampionatu iako je Olimpijakos drugi sa samo bodom zaostatka u odnosu na Panatinaikos. Ipak, uprava mu nije oprostila ubedljiv poraz na domaćem terenu protiv ljutog rivala PAOK-a, kada su crno-beli slavili sa 4:2 u Pireju. 

Žele na stadionu "Jorgos Karaiksakis" da prodrmaju ekipu koja je upala u period loših rezultata, a sve u cilju ostanka na trećem mestu u grupnoj fazi Lige Evrope. Za tako nešto biće im potreban povoljan rezultat protiv TSC-a u poslednjem kolu kada Topolčani budu gostovali u lučnom gradu na jugu Atike. 

Olimpijakos će, kako javlja Kristoglu, za vikend protiv Volosa predvoditi privremeni trener, a očekuje se da prvi čovek crveno-belih Evangelos Marinakis uskoro odabere i Martinezovog naslednika.