01.12.2023.

11:23

Foto: EPA/informer

Sport

Piksi ljut kao ris! Odgovoriću Vidiću kada prođe žreb!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da će se pozabaviti Nemanjom Vidićem čim prođe žreb i kad se delegacija FSS vrati u Srbiju.

Šefa stručnog štaba "orlova" ražestile su tvrdnje nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda da su Piksi i njegov stručni štab za dve godine u reprezentaciji zaradili 16 miliona evra.

Nekadašnji defanzivac, kojem je početkom godine propala kandidatura za predsednika FSS, obrušio se u intervjuu za jedan nedeljni list na selektora, tvrdeći i da Srbija igra loše, neubedljivo, pa je čak plasman na Evropsko prvenstvo čestitao isključivo igračima, ali ne i Piksiju. 

Drago mi je što sam došao ovde u Hamburg, gde će se u ovog vikenda okupiti krem evropskog fudbala. Mi smo ovde doveli Srbiju, rezultatima ostvarenim na terenu u kvalifikacijama, doveli smo je ovde da je promovišemo na najbolji mogući način. A kad se ova svečanost završi, onda ću sigurno odgovoriti Nemanji Vidiću! Odgovoriću mu na njegove obmane, iznošenje netačnih informacija, pokušaje da me diskredituje, da se u narodu stvori nekakva lažna slika o meni - rekao je Piksi za Informer.

Vidić je rekao da su Piksi i saradnici koštali FSS osam miliona evra godišnje, a onda je dodao kako je to premnogo novca za trenera koji je prethodno radio u Kini i Japanu.

- Sačekajmo da ova svečanost prođe kako dolikuje, da budemo ponosni što je Srbija ovde, pa kad se vratim u Beograd baviću se Nemanjom Vidićem i njegovim tvrdnjama. Kakve, bre, cifre pominje?! Pusti ti, majstore, Kinu i Japan. Ali OK, biće narednih dana vremena i više nego dovoljno za razgovor na tu, kao i neke druge teme - rekao je Piksi.