01.12.2023.

12:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Simulator žreba za EP 2024: Izvucite sami grupu Srbiji

Ceremonija žreba biće održana u Hamburgu u "Filharmoniji" na Elbi, a delegacija Fudbalskog saveza Srbije jutros je otputovala tamo, kako bi spremno dočekala ceo spektakl. Svečanom trenutku na koji naša zemlja čeka pune 24 godine, prisustvovaće seletkor Dragan Stojković Piksi, direktor A reprezentacije Stevan Dika Stojanović, sportski direktor Miroslav Tanjga, potpredsednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović. O svemu tome, moći ćete da čitate na Informeru, pošto je naš novinar otputovao u isto vreme kad i delegacija FSS-a i izveštavaće o svim detaljima. 

Informer

 

Čekajući žreb, svako od nas se nada grupi iz koje bi "orlovi" mogli da naprave iskorak i prođu u nokaut fazu. Istovremeno, priželjkujemo barem jednog atraktivnog rivala. Klikom na sledeći link možete da otvorite simulator žreba i sami izvučete grupu "orlovima". 

https://swissfootballdata.shinyapps.io/draw_generator_euro2024/

Informer je pokušao i izvučena je grupa u kojoj bi izabranici Dragana Stojkovića Piksija odmerili snage sa Španijom, Rumunijom i Češkom. Deluje da je to grupa u kojoj bi šanse za prvo mesto bile baš minimalne, jer je Španija objektivno najjača, ali bi se sa Češkom i Rumunijom vodila rovovska borba za drugo mesto ili barem za jednu od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. 

Informer

 

Iz Saveza se nadaju da će izbeći Englesku i Francusku koje slove za favorite, dok bi voleli da još jednom odmere snage sa Mađarima, koje u dva navrata Srbija nije uspela da pobedi u grupi.