Autor: Informer.rs

01.12.2023.

14:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Sunovrat srpskog fudbala! Ovo će biti posledice velike blamaže!

Očajni rezultati srpskih klubova na evropskoj sceni doveli su do toga da se Srbija na ovoj listi strmoglavo srozala na 17. poziciju, a nastaviće da pad sve niže.

Izdanja Crvene zvezde, Partizana, TSC-a i Čukaričkog bila su ispod svih očekivanja, a služili su naši predstavnici isključivo kao vreće za udaranje rivalima u međunarodnim takmičenjima. 

Trenutni ukupni koeficijent trenutno iznosi 27,775 bodova, a nakon sinoćnih rezultata Srbiju je pretekao Izrael pobedom Makabi Tel Aviva nad Brejdablikom (28,125).

Informer

Do kraja će Srbiju nadmašiti Ukrajina (27,400) i Grčka (27,125), pa će se u narednu sezonu najverovatnije ući sa 19. mesta.

Činjenica da su srpski klubovi na evropskoj sceni na 25 mečeva zabeleželi 22 poraza trebalo bi da navede mnoge rukovodioce da se pokriju ušima.

Informer

Verovali ili ne, jedini trijumf doneli su fudbaleri Partizan letos u kvalifikacijama protiv azerbejdžanskog Sabaha, dok su po jedan remi u grupnoj fazi upisali Crvena zvezda i TSC.

Od sledeće sezone imaćemo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dva u kvalifikacijama za Ligu konferencije. 

Informer

Jedno je sigurno, a to je da u slučaju još jedne loše sezone, Srbiju čeka novi pad. Brišu nam se bodovi iz sezone 2019/20 kada su osvojena 24 boda i koeficijent pojačan za ukupno šest koeficijentnih bodova. Ukoliko ih ne odbranimo, čeka nas pad van 20 najboljih i to znači povratak na staro.

Informer

Ne ginu nam četiri kluba u Evropi od kojih prvak kreće iz prvog kola kvalifikacija. Šteta...