Autor: Informer.rs

02.12.2023.

19:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Raspored već poznat! Evo protiv koga Srbija otvara EURO!

Duel "orlova" i Gordog Albiona zakazan je za 16. jun na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu!

Poznato je da Ostrvljani imaju sjajnu reprezentaciju, predvodi ih sa klupe čuveni Geret Sautgejt, a na terenu asovi poput Harija Kejna, Džuda Belingema, Fila Fodena, Džeka Griliša, Deklana Rajsa, Mejsona Maunta, Markusa Rašforda... Aktuelni su vicešampioni Evrope, s obzirom da su na minulom EP u finalu poraženi od Italije nakon penala.

Nakon okršaja sa Englezima, srpski fudbaleri će 20. juna izaći na megdan Slovencima na "Alijanc areni" u Minhenu. Zanimljivo, sa "zmajčekima" smo bili u grupi i na našem poslednjem Evropskom prvenstvu 2000. u Belgiji i Holandiji, kada je, posle velike drame i minusa od 3:0, rezultat na kraju bio 3:3.

Za kraj grupne faze Piksijevi momci će odmeriti snage sa Danskom, takođe u Minhenu. Poslednji okršaj sa Skandinavcima ne pamtimo po dobrom, s obzirom da smo 29. marta 2022. glatko poraženi sa 3:0 u prijateljskom duelu.

Ukoliko neki tim iz grupe C bude među najboljim trećeplasiranim, onda će se za četvrtfinale boriti sa najboljim iz grupe E, gde su smeštene Belgija, Slovačka, Rumunija i pobednik B plej-ofa (Izrael, BiH, Ukrajina ili Island).

Podsetimo, ovo će biti 17. po redu EURO, a održaće se od 14. juna do 14. jula u deset nemačkih gradova. Domaćini će biti Berlin, Minhen, Dortmund, Štutgart, Gelzenkirhen, Frankfurt, Hamburg, Dizeldorf, Keln i Lajpcig.

Titulu prvaka brani Italija, a utakmica koja će otvoriti EP biće ona između Nemačke i Škotske na "Alijanc areni". Finale je zakazano na Olimpijskom stadion u Berlinu.