Autor: Informer.rs

02.12.2023.

19:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Drulović posle žreba za EP: Borićemo se za drugo mesto! Stojić: Može i gore

Nekadašnji as reprezentacije Jugoslavije, a sada trener mlade reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović kaže da je navijao da "orlovi" upadnu u drugu grupu.

- Možemo biti zadovoljni. Iskreno, ja sam navijao za grupu u kojoj su Belgija, Rumunija i Slovačka. Bilo bi super da smo upali u tu grupu, ali i ova mi izgleda odlično. Tu je jedna Engleska koja je top reprezentacija i u ovom trenutku ima igrače sa velikim iskstvom, ali i mladost. Igraju odlično zadnjih godina, to je zasluga njihovog selektora i da  mladih koji su se pojavili u Premijer ligi i imaju izuzetan kvalitet. Protiv Engleza dugo nismo igrali. Iskustva imamo protiv Danske igrali smo u Ligi nacija protiv njih, protiv Slovenije smo takođe igrali i to su ekipe koje će se boriti sa nama za drugu poziciju. Nadam se da ćemo biti sportske sreće da prođemo dalje - rekao je Drulović.

On dodaje da bi bilo bolje da igramo protiv Danske i Slovenije na startu, a ne protiv Engleza.

- Bilo bi bolje da igramo drugu neku utkamicu na početku. Engleska je jedan od favorita. Važno je da se rezultatski bolje prođe, nadam se da možemo da osvojimo bodove. Ukoliko startujemo sa dobrim rezultatom protiv njih, psihološki možemo rasterećemije da igramo u nastavku - zaključio je Drulović.

Sa njim u studiju televizije Arene sport bio je i nekadašnji fudbaler, fudbalski agent i analitičar Ranko Stojić. On kaže da smo mogli i gore da prođemo.

- Mogli smo proći i bolje i gore. Bolje ova grupa nego one sa Francuskom, Austrijom, Holandijom ili Španijom i Italijom. Vrlo često kad radimo analize pre takmičenja, više se baziramo na prošlost i rejting timova koji su imali u prošlom vremenu, a ne taj dobar momenat i progresiju kao što ima sada Slovenija. Treba biti vrlo oprezan. Dobro je da se pravi dobar ambijent, pozitivan, ali nikako euforičan - dodao je Stojić.