Autor: Informer.rs

03.12.2023.

15:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Maksimović posle žreba: Englezi imaju bolju hemiju u ekipi nego ikad

Na otvaranju šampionatu Srbija igra sa Englezima, a fudbaler Hetafea odlično zna od koga preti velika  opasnost - Džuda Belingema. 

- Jeste ga Real dosta platio, ali niko nije očekivao da će tako brzo da se adaptira na novi klub, da će eksplodirati u Madridu, postati, maltene, golgeter. Igra Belingem kao da je rođen za Realov dres. Lakih grupa na Evropskom prvenstvu nema, tako da možemo da budemo zadovoljni kako smo prošli. Znali smo da će nam doći neka jaka reprezentacija iz prvog šešira, žreb nam je namenio Englesku, jednu od najjačih selekcija Evrope. Oni poslednjih godina igraju izvanredno, imaju, čini mi se, bolju hemiju u ekipi nego ikad, dugo su na okupu sa istim selektorom. Imaju Kejna i Belingema kao prve zvezde ekipe, pa je razumljivo što ih mnogi ubrajaju među najveće favorite za osvajanje trofeja - kazao je za Mozzartsport Nemanja Maksimović.

Informer

Englezi su favoriti u grupi, pa bi meč sa Danskom mogao da odredi sudbinu Srbije.

- Jesmo od Danske ne tako davno izgubili prijateljsku utakmicu kod njih (3:0), ali takmičarski mečevi su nešto potpuno drugačije. Ipak, radi se o odličnoj ekipi, koja ima igrače u najjačim ligama i klubovima Evrope. A, opet joj je timski duh najbolje oružje, agresivnost na terenu.

Ne smeju "orlovi" da potcene Sloveniju.

Dva puta smo nedavno igrali protiv njih u Ligi nacija, u Beogradu smo lako dobili (4:1), dok smo kod njih ispustili dva razlike koje smo imali na poluvremenu (2:2). Slovenija je ekipa u usponu i zaslužuje respekt, pogotovo što, kao i mi, posle duže pauze dolazi na veliko takmičenje - istakao je Maksimović.

Meč protiv Engleske na stadionu "Feltins Arena" u Gelzenkirhenu počeće 16. juna od 21.00. Protiv Slovenije u 2. kolu igramo od 15.00 časova u Minhenu na "Alijanc Areni", a u 3. rundi protiv Danske ponovo od 21.00, takođe na stadionu Bajerna.