Autor: Informer.rs

03.12.2023.

16:00

Foto: ATA Images

Sport

Gudelj veruje u prolaz dalje na EP: Možemo protiv svih!

Saznanje da će "orlovi" igrati u grupi C protiv Engleske, Danske i Slovenije nije uplašilo Nemanju Gudelja (32). Naprotiv, prvotimac Sevilje uveren je da on i saigrači imaju realne šanse da se bore za plasman u nokaut fazu, iako će nam rivali biti izuzetno jake i ozbiljne selekcije.

Ostrvljani su, po kladionicama, trenutno prvi favorit za osvajanje titule prvaka Evrope, dok su Skandinavci deveti. "Zmajčeki" su znali u prošlosti često da nam pomrse račune i otkinu bodove, tako da selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici neće imati nimalo lak zadatak.

- Zadovoljan sam grupom, dostojnom kvaliteta i renomea naše reprezentacije. Dobro i jako društvo zahtevaće od nas i više od maksimuma na svakoj utakmici. Moramo da budemo na nivou 110 odsto. Verujem da ćemo onda imati i dobru šansu da realizujemo naredni cilj, a to je prolaz grupe i plasman u osminu finala - rekao je Gudelj za "Sport klub".

Informer

 

Mišljenja navijača i sportske javnosti su podeljena. Dok neki smatraju da smo jako loše prošlo, drugi, pak, tvrde da možemo da se borimo za drugo mesto u grupi.

- Nema lakih protivnika… Engleska je danas jedan od najjačih timova u Evropi. Danska godinama dokazuje da je ozbiljna, organizovana i disciplinovana ekipa. Slovenija, takođe. Igrali smo sa Dancima i Slovencima poslednjih godina, odlično se poznajemo - naglasio je Gudelj.

Iskusni vezista, a po potrebi i štoper, veruje da će se naša selekcija itekako pitati u grupi C.

- Pokazali smo i ranije da sa dobrom organizacijom, disciplinom u defanzivi i efikasnošću u napadu, imamo snage i kvaliteta da pobeđujemo i najjače ekipe. Idemo napred, vreme je pred nama, prvi sledeći cilj pred našom generacijom je plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj - poručio je Gudelj.

Podsetimo, prvi meč "orlovi" će odigrati 16. juna protiv Engleske na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, a potom slede dueli na "Alijanc areni" u Minhenu, sa Slovenijom (20. juna) i Danskom (25. juna).