Autor: Informer.rs

03.12.2023.

23:28

Foto: EPA Images

Sport

Barsa slavila u derbiju! Žoao Feliks presudio svojima

Duel između dva španska velikana protekao je u velikoj borbi i stvorenim brojnim šansama, ali je samo jedna na kraju završila u golu. 

Katalonci su dominirali tokom većeg dela prvog poluvremena, stvorili su brojne šanse pred golom "jorgandžija", a jedna od njih u 28. minutu je i završila iza leđa golmana Jana Oblaka. Igrao se 28. minut kada je Žoao Feliks, ispostaviće se na kraju presudio svom bivšem klubu. Rafinja je skoro sa centra vukao polukontru, potom je pred kazneni prostor uposlio Portugalca, koji je istrčao pred slovenačkog golmana, a potom bocnuo loptu i poslao je u praznu mrežu. 

Informer

U drugih 45 minuta, ekipe su promenile uloge na terenu. Ekipa Ćavija Ernandeza se povukla i čekala šansu iz kontre, dok je Atletiko bio taj koji je imao inicijativu i igrao otvorenije.

Katalonci su mogli da dupliraju prednost u 58. minutu, ali je Rafinja zatresao stativu, da bi samo tri minuta kasnije na drugoj strani veliku šansu za izjednačenje propustio Alvaro Morata. U završnici "jorgandžije" su svim silama žele da dođu do boda, pokušao je Memfis Depaj, potom i Anhel Korea, ali je golman Barselone Inaki Penja u oba puta sjajno intervenisao. 

Katalonci su ovim učvrstili na trećoj poziciji sa 34 boda, četiri manje od lidera Real Madrida i drugoplasirane Đirone, dok je Atletiko četvrti sa 31 poenom.