Autor: Informer.rs

04.12.2023.

21:07

Foto: profimedia

Sport

Sjajno veče Srbina! Tadić pakovao golove za trijumf Fenera

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odmah posle debakla od danskog kluba izvinio se pristalicama turskog kluba, a sada su on i saigrači rešili da se donekle iskupe i na terenu. 

Istanbulski žuto-plavi su večeras na svom terenu razbili Sivaspor sa 4:1 u 14. kolu turskog prvenstva, čime su ponovo izbili na čelnu poziciju. Fener se na prvom mestu izjednačio sa gradskim rivalom Galatasarajem, ali ima bolju gol razliku. 

Među najraspoloženjima u redovima Fenera večeras je bio kapiten "orlova". Tadić je nije zatresao mrežu, ali je uspeo da namesti tri gola saigračima. 

Bivši kapiten Ajaksa je najpre u 17. minutu asistirao kod gola Simanskog, potom je u 68. minutu prodarila balkanska veza. Proigrao je reprezentativac "orlova" Edina Džeka, koji je povisio na 3:1. Srpsko-bosanski tandem je ponovo stupio na scenu sedam minuta kasnije i ponovo zatresao mrežu Sivasa. Tadić je tako upisao devetu asistenciju ove sezone u svim takmičenjima, uz deset golova.

Gol za Fener u trijumfu nad Sivasom postigao je i Irfan Džan Kaveči u 42, dok je jedini pogodak za goste postigao Rej Manaj u 50. minutu.