Autor: Informer.rs

05.12.2023.

14:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Haos u komšiluku! Dinamo tužio Mamića: Vrati 21.000.000 evra!

Zdravko Mamić i pomenuta petorka sumnjiče se da su iz kluba iz prestonice Hrvatske nezakonito izvukli milione evra!

Dinamo od Zdravka Mamića traži 7.311.316 evra, od njegovog brata Zorana 251.477, a od Zdravkovog sina Marija 11.437.082 evra.

Od Damira Vrbanovića traži se 181.684 evra, od Igora Krote 97.795, a od Sandra Stipančića 1.831.436 evropskih novčanica. Ukoliko oni budu proglašeni pavosnažno krivima za izvlačenje novca iz Dinama, moraće hrvatskom velikanu da isplate odšetu u visini od preko 21 milion evra!

Informer

 

Interesantno je da su svojevremeno u Dinamu "furali" drugu priču i nisu smatrali da su oštećeni pre šest godina.

- Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanakt kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu - rekao je ne tako davno predsednik kluba Mirko Barišić.

U tom trenutku su ga podržali i drugi članovi Izvršnog odbora, a na sastanku  je utvrđeno da je Mamić omogućio "likvidnost poslovanja trošeći novac sa računa kluba u Klagenfurtu isključivo za izmirenje ugovornih obveza kluba."

Ipak je sada okrenuta ploča, pa je Barišić pre mesec dana svedočio u ovom procesu na osječkom sudu, a tada ga je odbrana podsetila na prethodne izjave, kada je tvrdio da Mažić nije oštetio klub.

Bilo kako bilo, u Dinamu ostaju pri sadašnjem stavu i nadaju se povratu od oko 21 miliona evra.