Autor: Informer.rs

06.12.2023.

14:00

Foto: Starsportphoto

Sport

U Zvezdi promašaj, u Francuskoj drugi strelac lige (VIDEO)

Bio je jedan od najvećih promašaja Zvezde, nije baš blistao nakon odlaska iz Beograda u Ligu 1 po povratku u Anže, ali ove sezone briljira u drugoj ligi Francuske. 

Doneo je svom timu pobedu protiv Grenobla (1:0), pa je Anže sad na lidersku poziciju Lige 2. Osmim pogotkom u sezoni Francuz je postao drugi strelac lige, a ako nastavi u istom ritmu, Anže bi ekspresno mogao da se fati u elitu. Posle 17 kola ima deset pobeda, tri poraza i četiri nerešan ishoda, dok je trenutno u seriji od šest mečeva bez poraza. 


Meč protiv Grenobla Dioniju je bio  17 ove sezone, a uz osam pogodaka ima i pet asistencija. U Zvezdinom dresu odigrao je takođe 17 mečeva od jeseni 2021. do proleća 2022. godine i zabeležio je tri gola i tri asistencije.

Informer

Dioni je tužio crveno-bele i na sudu dobio beogradski klub u postupku koji je vođen pred FIFA i to zbog neisplaćene obaveze prema njemu. Nakon FIFA presude u njegovu korist, Zvezda je bila dužna da Francuzu  isplati preko pola miliona evra – preciznije, 520.180 evra. Dogovor u poravnanju je postignut s obzirom da su crveno-beli priznali da duguju 311.380 evra.