Autor: Informer.rs

06.12.2023.

22:28

Foto: EPAImages

Sport

Krađa sezone u Bajernovoj režiji! Dogovoren dolazak španskog reprezentativca za siću

Stekao je Tomas Tuhel poverenje Bajernove uprave iako je prošle sezone titulu osvojio zahvaljujući porazu Borusije u poslednjem kolu. Rešili su u Minhenu da nastave saradnju sa nemačkim strategom, tokom leta su na "Alijanc arenu" stigla dva kapitalna pojačanja - Hari Kejn i Kim Min Džae, ali je utisak da Bavarci nisu odradili dobar prelazni rok. 

Nema Tuhel na raspolaganju veliki igrački kadar, a rezultati toga vidljvi su na tabeli Bundeslige budući da je Bajern od starta sezone u zaostatku u odnosu na Bajer iz Leverkuzena. Morali su na "Alijanc areni" da izađu na tržište da bi već danas predstavili prvo pojačanje - Brajana Saragosu. 

Informer

 

Novopečeni španski reprezentativac u žiži javnosti je od kako je pre nekoliko nedelje postigao dva gola protiv Barselone. Ekspresno je privukao pažnju najvećih Evropskih klubova, dobio poziv i u nacionalni tim, a Bajern je brže bolje reagovao i dogovorio njegov transfer. 

“Brajan Saragosa je odlično, veoma brzo i okretno krilo koje se može koristiti na obe strane. On je nepredvidiv, opasan i veoma dobar u situacijama jedan na jedan. Ove godine je debitovao za seniorsku reprezentaciju Španije i ima veliki potencijal. Brajan je jedan od hitova u Španiji i već dugo je na našem radaru. On će nam pomoći da proširimo ofanzivne opcije. Želimo mu svaki uspeh sa Granadom do kraja sezone i radujemo se što će nam se pridružiti na leto”, rekao je sportski direktor Bajern Minhena Kristof Frojnd. 

Uprava kluba nije želela da pregovara sa Granadom ve je isplatila otkupnu klauzulu za Saragosu u vrednosti od 15.000.000 evra. Ipak, Bajern je rešio da Španac ostane na pozajmici u matičnom klubu do 30. juna 2024. godine, a da na raspolaganju Tuhelu bude tek za početak naredne sezone. 

Saragosa je potpisao petogodišnji ugovor sa Minhenom, a u dosadašnjem delu sezone na 14 utakmica postigao je pet golova uz dve asistencije. Za njegove usluge dugo je bio zainteresovan Lajpcig, ali je Bajern bio brži na tržištu i ekspresno doveo Saragosu.