Autor: Informer.rs

07.12.2023.

06:20

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Mogao je mnogo, uradio je ništa! Propast jednog od najvećih talenata svih vremena i to zbog brze hrane!

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati "pogrešna" pojačanja koja je tokom svog dvodecenijskog mandata na klupi Mančester junajteda doveo Aleks Ferguson. Legendarni strateg gotovo uvek je donosio prave odluke i od "crvenih đavola" napravio najdominantniji tim svog vremena. Ipak, umeo je i Škotlanđanin da omaši... 

Jedan od igrača koji je stigao kao kapitalno pojačanje na "Old Traford" bio je Anderson. Junajted je za njegov transfer platio 30.000.000 evra davne 2006. godine iz Porta, ali na Ostrvu nikada nije uspeo da ispuni svoj igrački potencijal. 

Poznato je da su Brazilci veliki fudbalski majstori, a jedan od njih bio je i Anderson. Ipak, postoji i "druga strana" medalje koja je kod Andersona bila jača. Voleo je slavni vezista noćni život, lagodan život i, pre svega, brzu hranu. 

Da je tako vidi se danas budući da je Anderson nabacio preko 20 kilograma viška iako ima svega 35 godina, a brojni njegovi vršnjaci još uvek dominiraju u Evropi. Brazilac je već tri sezone u penziji. O njegovom karakteru mnogo se pričalo nakon odlaska iz Mančestera da bi potvrdi svega što je kružilo u domenu čaršijskih tračeva potvrdio bivši saigrač - Rafael. 

- Vozili bismo se putem i on bi odjednom viknuo: 'Mekdonalds, Mekdonalds!'. Taj dečko je bio lud, ali svi smo ga voleli. Igrao je najbolje kada smo imali veliki broj utakmica u kratkom periodu. Tad nije mogao previše da jede. Mogao je da bude najbolji na svetu, ali jednostavno je previše voleo brzu hranu - rekao je Rafael nedavno. 

Informer

 

Anderson je u dresu Mančester junajteda odigrao 181 meč, osvojio je četiri titule u Premijer ligi i Ligu šampiona, ali je ostao upamćen po slabom golgeterskom učinku - tek devet golova. Nakon "Old Traforda" imao je kratku epizodu u Fiorentini, potom Internacional i Kortiba, da bi karijeru okončao u turskoj Adani.