Autor: Informer.rs

08.12.2023.

06:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Istorija fudbala je mogla biti drugačija! Pirlo je potpisao za Real, a onda pogazio reč i pokorio Evropu sa Milanom

Veliki broj navijača maštao je o transferima koji su mogli da se dogode i promene istoriju kluba, ali i čitavog fudbala. Primera za tako nešto je mnogo, no, nakon priče koju je Andrea Pirlo podelio u razgovoru sa "Radio TV Serija A" utisak je da je sve moglo da bude drugačije. 

Naime, Andrea Pirlo je 2006. godine sve dogovorio sa Real Madridom, čak i potpisao ugovor, a onda je rešio da ostane veran Milanu. Iste sezone "rosonere" je predvodio do pehara Lige šampiona iako nije bio u planovima kluba nakon što je potvrdio da će crveno-crni dres zameniti za belu opremu "kraljevskog kluba". 

Pirlo je iz Milana rešio da ode nakon "Kalčopoli" skandala. Tada je velikanu sa "San Sira" bilo zabranjeno učešće u evropskim takmičenjima, ali je nakon odluke UEFA da "rosoneri" nisu krivi legendarni italijanski reprezentativac rešio da ostane u klubu.

- Posle „Kalčopolija“ smo upravo osvojili Svetsko prvenstvo i nismo znali kako će se italijanski fudbal nastaviti. Već sam potpisao ugovor sa Real Madridom, ali je onda Milan ostao u Seriji A i Ligi šampiona i ja sam odlučio da se predomislim i ostanem u klubu - priznao je Pirlo u intervjuu za Radio TV Seriju A.

Informer

 

Zanimljivo, Crvena zvezda je 2006. godine igrala protiv Milana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Da li bi crveno-beli imali šanse protiv "rosonera" da u sastavu nije bilo Pirla - teško je reći, ali je izvesno da bi posao srpskom šampionu bo daleko lakši. 

Milan je te godine preskočio Zvezdu u kvalifikacijama za LŠ, ušao je u grupnu fazu i na kraju je osvojio pehar i titulu prvaka Evrope, pobedom protiv Liverpula u finalu.