Autor: Informer.rs

07.12.2023.

21:22

Foto: fss.rs

Sport

Predigra za EURO! Omladinci prvi biju bitku s Dancima

Generacija koju vodi selektor Radovan Krivokapić smeštena je u Grupu 4 sa Portugalom, Danskom i Grčkom. Utakmice elit runde kvalifikacfija biće igrane od 18. do 26. marta 2024. godine, a samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Prvenstvo Evrope uz domaćina Severnu Irsku.

Informer


Zanimljivo je da će, dakle, prvo omladinci voditi žestoku borbu sa Dancima, a onda će nekoliko meseci kasnije i seniorska reprezentacija naše zemlje igrati protiv ekipe sa severa kontinenta, ali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.


Selektor omladinaca Radovan Krivokapić je, doduše, povukao drugačiju paralelu sa "orlovima".


- Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugal je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu. Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije. Portugal je domaćin turnira, tako da ispada da se sada nalazimo u koži našeg A tima i selektora Stojkovića u kvalifikacfijama za Prvenstvo sveta u Kataru - kaže uz osmeh selektor Radovan Krivokapić.